Vastleggen van uw uitvaartwensen

Veel mensen vinden het lastig om hun uitvaartverlangens te bespreken en op papier te zetten. Toch is het verstandig om dit wel te doen. Door er met iemand over te spreken, creëert u voor uzelf en uw nabestaanden een stuk rust. Bovendien is het voor uw nabestaanden prettig om te weten of u bijvoorbeeld prijs stelt op een uitvaartdienst, een rouwadvertentie of muziek. Zo kunnen zij de uitvaart regelen zoals u die graag wilt.

Bepaal zelf uw uitvaartbedrijf

U bent vrij in de keuze van een uitvaartondernemer. Het maakt niet uit waar u bent verzekerd. Hebt u een uitvaartverzekering bij Dela, Monuta of Yarden of een andere verzekeraar? Ook dan bent u volkomen vrij in de keuze van een uitvaartondernemer. Zelfs als u een Naturapolis hebt. Dit betekent dat u gewoon een beroep op ons kunt doen. Wij regelen dan alles met uw uitvaartverzekeraar.

Handige hulpjes voor uw uitvaartwensen

Om uw wensen duidelijk te beschrijven, zijn er de boekjes ‘Wilsbeschikking begraven' en 'Wilsbeschikking cremeren'. Het is een handige leidraad om uw laatste wil in vast te leggen. Vraag de boekjes kosteloos bij ons aan. Bewaar het ingevulde document bij uw andere belangrijke papieren. Laat uw nabestaanden weten waar zij uw wilsbeschikking, testament, verzekeringspolis, trouwboekje, adressenlijst en andere papieren van belang kunnen vinden. Zij zullen u dankbaar zijn.

dreamstime_m_19381025