Begraven of cremeren

De keuze tussen begraven of cremeren is niet voor iedereen eenvoudig. Soms biedt religie of traditie de uitkomst. Er zijn ook mensen die kiezen vanuit hun gevoel. Schuif het regelen van uw uitvaart niet voor u uit. Regel alles vooraf. Betrek uw naasten erbij, zodat zij weten wat uw uitvaartwensen zijn. U zult merken hoe dit helpt om tot een keuze te komen. Als extra leidraad is er het boekje ‘Wilsbeschikking’. Naast uw keuze voor een begrafenis of crematie kunt u daarin al uw andere uitvaartverlangens aangeven. Een geruststellende gedachte voor u en uw dierbaren.

Kenbaar maken van uw wensen

Wilt u uw uitvaart vooraf regelen? Dan kan dit op de volgende manieren:

  • Notarieel vastleggen in de vorm van een testament. Houd er rekening mee dat openen van het testamentenregister enkele uren duurt.
  • Via een kapitaal of zogenaamde Naturaverzekering. Deze verzekering geeft u recht op de dienstverlening die in de polis is genoemd of keert een geldbedrag uit na uw overlijden.
  • Door middel van een wilsbeschikking of wensenformulier waarin u alles beschrijft. Zorg dat uw nabestaanden weten waar zij dit document kunnen vinden na uw overlijden.

In alle gevallen kunt u uw uitvaart regelen en financieren zoals u dit graag wilt.

 

IMGP0242